De bevoegd gezag module (BGM) is een hulpmiddel om RRGS-data die naar het REV wordt omgezet, te controleren, valideren en aan te vullen. De scope van de BGM is dat (gedelegeerde) bronhouders met de BGM de mogelijkheid krijgen om geconverteerde RRGS gegevens te valideren en bij te werken. Na akkoord gegeven te hebben, kunnen de data dan overgezet worden naar de REV database. De BGM geeft ook de mogelijkheid aan het bevoegd gezag om de berekende aandachtsgebieden toe te laten voegen en bij te werken en over te zetten naar het REV.

Meer informatie over dit proces vindt u in het verslag van de tweede dialoogsessie van september 2021.

De BGM is overigens niet bedoeld voor nieuwe activiteiten die nog niet in het RRGS staan. Daarnaast is de BGM  geen tool om contouren te tekenen.

 

Aan de slag

Wil je graag aan de slag met de Bevoegd Gezag Module (BGM). Vraag dan nu alvast toegang aan tot de oefenomgeving. De instructie hiervoor vind je hier onder:

  1. Je kunt zelf een account en wachtwoord aanmaken via deze registratielink.
  2. Mail naar rev@rws.nl met welk e-mailadres het account is aangemaakt en bij welke bronhouder je hoort. Het account wordt door ons aan de juiste bronhoudercode gekoppeld en de juiste toegangsrechten gegeven.
  3. Je ontvangt van ons de bronhoudercode en het bericht dat je account gereed is om te gaan testen.

De Upload module voor Json bestanden is al beschikbaar in de pre-productie omgeving via de volgende link: https://acc.apps.geodan.nl/revpreproductie/aanleverportaal/ Zodra de BGM ook beschikbaar is op pre-productie dan kun je via de eerdergenoemde link kiezen om naar de BGM of de Upload module te gaan.