Op 30 juni hielden Mats van der Burg en Rik de Hoop hun eindpresentatie over "Smart inwinnen van data in de openbare ruimte” met AI. Dit als afsluiting van hun afstudeertraject in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Een hele interessante presentatie met perspectief voor de toekomst op het gebied van inwinnen van data met behulp van Artificial Intelligence (AI) en luchtfoto’s. Door Mats en Rik is een AI model “getraind” om op luchtfoto’s propaantanks en windmolens te herkennen. Dit met zeer goede resultaten.

Het getrainde model kan voor het REV worden gebruikt om te zoeken naar nog niet geregisterde propaantanks en windmolens. Daarnaast kan met de door Mats en Rik ontwikkelde methode het model ook getraind worden om andere op luchtfoto herkenbare (ev)activiteiten te inventariseren. Via de twee links hieronder zijn het adviesrapport en het onderzoeksrapport van deze afstudeerstudie te lezen.

Adviesrapport
Onderzoeksrapport

Van de eindpresentatie is een opname beschikbaar. Als u de presentatie wilt terugkijken neem dan contact op met onze helpdesk op via het helpdeskformulier of contactformulier op onze website.