‘Met framing effectief risicocommunicatie inzetten’ is de titel van de workshop die het REV organiseert op de Atlas Werkconferentie Online op 18 mei 2021. Bent u een beleidsambtenaar of professional die zich met risicocommunicatie bezighoudt? En heeft u behoefte aan praktische tips om bewuster en strategischer te communiceren over risico’s? Meldt u zich dan aan voor deze interessante workshop. Sarah Gagenstein van Taalstrategie vertelt hoe u een abstracte boodschap met framing alsnog kunt laten overkomen zoals u dat bedoelt.

Woorden zijn nooit neutraal. Er is een verschil tussen wat u zegt en wat anderen horen. Dat heeft te maken met de manier waarop u de boodschap verpakt. Oftewel, het ‘frame’ dat u kiest. Bij framing gebruikt u specifieke taal om uw boodschap over te brengen. Zo kunt u bewust en strategisch uw boodschap ‘framen’. Daarmee vergroot u de kans dat uw boodschap aankomt zoals u die hebt bedoeld. Dat is zeker belangrijk bij boodschappen die abstract zijn of onrust kunnen veroorzaken. Laat u meenemen in de kunst van het framen door de framing-specialisten van Taalstrategie. Welke woorden werken? En welke valkuilen moet u voorkomen? Als casus gebruiken we drie activiteiten uit het Register Externe Veiligheidsrisico’s (REV). Dit register verzamelt informatie over de externe veiligheidsrisico’s rondom de opslag, het vervoer en het gebruik van gevaarlijke stoffen. Het is heel belangrijk om zorgvuldig over de risico’s van deze activiteiten te communiceren. In deze workshop gaat u met deze uitdaging aan de slag.

Meer informatie

Heeft u interesse? Ga dan voor meer informatie over deze workshop en andere interessante workshops naar Atlas Werkconferentie.

Inschrijven

Wilt u zich aanmelden voor deze of een van de andere workshop? Schrijf je in! Als u zich voor maandag 10 mei 2021 aanmeldt, krijgt u een lekker borrelpakket thuisgestuurd. Na inschrijving en het kiezen van uw favoriete workshops ontvangt u een link van onze Networkapp met daarin het persoonlijke programma