Het Register Externe Veiligheidsrisico’s (REV) draait al weer een tijdje. Op 1 januari 2023 zijn we officieel van start gegaan. Op dit zelfde  moment stopte het Register Risicosituaties Gevaarlijke Stoffen (RRGS) en de Risicokaart. Alle componenten van het REV (de BGM module, de database, de upload module, de API) draaien bij onze software leverancier Geodan. Het REV zal op termijn van Geodan verhuizen naar Rijkswaterstaat (RWS).

Wat houdt de verhuizing in?

Ondertussen zijn we grotendeels overgegaan van de ontwikkelfase naar de beheerfase van het REV. Tijd voor wat veranderingen op de achtergrond. Sommige onderdelen zullen direct verhuizen, andere onderdelen op een later tijdstip. De database van het REV, waar alle gegevens in staan, gaat naar het standaard platform van Logius. De BGM module voor activiteiten en KGL’s komen later over naar RWS. Daarnaast gaat Rijkswaterstaat het beheer en de coördinatie van de doorontwikkeling van de applicaties uitvoeren.

Wat merk je hier nu als gebruiker van?

Een heleboel acties vinden achter de schermen plaats. Hier merk je als gebruiker niets van. De applicaties blijven er hetzelfde uit zien en je logt nog steeds op dezelfde manier in. Toch gaat er binnenkort iets veranderen. Het gebruikersbeheer komt in een andere applicatie terecht. Hiervoor is het nodig om een nieuw wachtwoord aan te maken. Uiteraard ontvang je hier als gebruiker van het REV in december of januari 2024 bericht over. Daarnaast zullen de sleutels voor de API door de overgang naar dit nieuwe platform wijzigen. Deze sleutels zijn nodig voor toegang via de API indien jouw dienst het VTH/ zaaksysteem rechtsreeks heeft aangesloten op het REV. Ook hierover ontvang je op tijd een bericht.

Heb je een vraag?

Stel je vraag gerust via het webformulier op onze site.