Op vrijdag 15 maart vanaf 12:00 uur ’s middags tot en met 24 maart 23:59 gaat het aanleverportaal van het Register Externe Veiligheidsrisico’s offline. De database en software worden overgezet naar een nieuwe locatie. Voor gebruikers brengt dat een aantal belangrijke veranderingen met zich mee.

Wanneer het REV verhuisd is naar de nieuwe locatie zal u daarover bericht ontvangen. Ook ontvangt u dan de benodigde informatie over de onderstaande veranderingen.

Mutaties, uploads en gebruikers registratie

In de tijd dat de REV offline is, kunnen er geen mutaties en uploads plaatsvinden. Ook kunnen nieuwe gebruikers zich dan niet registreren. Dit kan weer op het moment dat het REV live staat. Geregistreerde gebruikers ontvangen daar bericht over. Dit wordt ook vermeld op de REV website.

Nieuwe doorverwijzing naar Aanleverportaal

Via de REV Website wordt nu al doorverwezen naar het aanleverportaal. Deze doorverwijzing wordt aangepast. Als u zelf deze doorverwijzing als favoriet heeft opgeslagen vervalt deze en moet u opnieuw een favoriet toevoegen.

Toegang tot het REV zal zoals voorheen via de REV website kunnen plaatsvinden. Ook hierover ontvangen u bericht wanneer deze beschikbaar is op de REV website.

Nieuw wachtwoord

De verhuizing van de database software naar andere servers betekent ook dat er een nieuw wachtwoord aangevraagd moet worden. Vanwege privacy redenen kunnen huidige wachtwoorden niet worden overgenomen. U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen wanneer het REV live staat. Wanneer u via de nieuwe URL bij het inlogscherm komt, klikt u de optie ‘wachtwoord vergeten’ aan. U ontvangt dan een email met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken .Deze link is een week geldig.

API key

Voor gebruikers van de REV API moet een nieuwe ‘huissleutel’ worden aangemaakt. U kunt hiervoor een verzoek indienen via fb.rev@rws.nl. Om uw gegevens via de API te kunnen schrijven naar het REV heeft u een autorisatie nodig, een soort huissleutel. Vanwege de verhuizing van het REV zal u ook een nieuwe autorisatie nodig hebben.

Gebruikers die inloggen via het aanlever portaal hebben geen API key nodig. Zij kunnen inloggen via een gebruikers ID en een wachtwoord, zie “Nieuwe doorverwijzing naar Aanleverportaal” in dit bericht voor meer toelichting.