De BGM (De bevoegd gezag module) is een hulpmiddel om RRGS-data die naar het REV worden omgezet te controleren, te valideren en aan te vullen. Vanuit het RRGS maakt Geodan per activiteit een conversie van de data. Als bronhouder ga jij de data in het BGM controleren en wijzigen. Na akkoord van het bevoegd gezag worden de RRGS-data in het REV opgenomen. Dit gebeurt voordat de data klaarstaat op de preproductie van het REV. Wil je meer informatie over de BGM? Klik dan hier.

Deze naam bleek soms voor verwarring te zorgen. Meestal is het immers niet het bevoegd gezag maar de gedelegeerd bronhouder die de module gebruikt. Daarom heeft het REV-team op 11 november een prijsvraag uitgeschreven met als doel een andere naam voor de term BGM module te krijgen.

Helaas werd op deze oproep slechts heel beperkt gereageerd. Een nieuwe naam die de lading helemaal dekt is hier nog niet uitgekomen. Daarom is besloten om de naamswijziging even in de ijskast te zetten. We hopen dat de BGM op termijn zoveel gebruikers heeft dat in een nieuwe ronde er een nog betere naam uitkomt.