Op van 15 maart tot 20 maart was het Register Externe Veiligheidsrisico’s (REV) offline. Het REV werd namelijk verhuisd naar andere servers. Er gold een mutatiestop en nieuwe gebruikers konden zich tijdelijk niet registreren. Op 20 maart heeft Rijkswaterstaat het REV officieel in beheer genomen. Een succesvolle verhuizing!

Inloggen aanleverportaal

U kunt weer inloggen bij het aanleverportaal via onze website. Doordat het REV verhuisd is naar een nieuw adres, heeft u dus ook een nieuw wachtwoord nodig om in te loggen. Hierover hebben alle gebruikers een mail gekregen met een tijdelijke link. Ook kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen bij het inlogscherm. Daar klikt u de optie ‘wachtwoord vergeten’ aan. U ontvangt een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Deze link is een week geldig.

API key

Voor gebruikers van de REV API moet een nieuwe ‘huissleutel’ worden aangemaakt. U kunt hiervoor een verzoek indienen via fb.rev@rws.nl. Om uw gegevens via de API te kunnen schrijven naar het REV heeft u een autorisatie nodig, een soort huissleutel. Vanwege de verhuizing van het REV zal u ook een nieuwe autorisatie nodig hebben.

Gebruikers die inloggen via het aanleverportaal hebben geen API Key nodig. Zij kunnen inloggen via een gebruikers ID en een wachtwoord. 

KGL-Module

In voorgaande communicatie is gemeld dat de KGL module op 20 maart, samen met het REV, live zou gaan. De KGL basisdataset wordt nog verbeterd doormiddel van het toevoegen van KvK-nummers. Daarom is gekozen om de livegang van de KGL module te verzetten naar 15 april. 

Waarom was het aanleverportaal offline? 

Dit vanwege de verhuizing van de database en software naar andere servers. Informatie over de tijdelijke sluiting van het aanleverportaal en de veranderingen die deze verhuizing met zich mee brengt kunt u hier terugvinden. Voor vragen kunt u hier terecht.