Van 15 maart tot 20 maart was het Register Externe Veiligheidsrisico’s offline. Het REV  verhuisde namelijk  naar een andere beheeromgeving met andere servers. Er gold een mutatiestop en nieuwe gebruikers konden zich tijdelijk niet registreren. Op 20 maart heeft Rijkswaterstaat het REV nu officieel  in beheer. Een succesvolle verhuizing!

Inloggen aanleverportaal

U kunt weer inloggen bij het aanleverportaal via onze website. Door de verhuizing van het REV naar een nieuw adres, heeft u ook een nieuw wachtwoord nodig om in te loggen. Hierover hebben alle gebruikers een mail gekregen met een tijdelijke link. Ook kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen bij het inlogscherm. Daar klikt u de optie ‘wachtwoord vergeten’ aan. U ontvangt een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Let op: deze link is een week geldig.

API key

Vanwege de verhuizing van het REV zal u ook een nieuwe autorisatie, als het ware een nieuwe digitale ‘huissleutel’, nodig hebben. U kunt hiervoor een verzoek indienen via fb.rev@rws.nl. Met deze ‘huissleutel’ kunt u uw gegevens via de API overschrijven naar het REV.

Gebruikers die inloggen via het aanleverportaal hebben geen API Key nodig. Zij kunnen inloggen via een gebruikers ID en een wachtwoord.

KGL-Module

Een voorgaande communicatie kondigde al aan dat de KGL module op 20 maart, samen met het REV, live zou gaan. Het toevoegen van de KvK-nummers zal leiden tot een verbeterde KGL basisdataset. Dit is de reden dat de livegang van de KGL module per 15 april zal ingaan.

Waarom was het aanleverportaal offline?

Het aanleverportaal was offline vanwege de verhuizing van de database en software naar andere servers. Informatie over de tijdelijke sluiting van het aanleverportaal en de veranderingen die deze verhuizing met zich mee brengt kunt u hier terugvinden. Voor vragen kunt u hier terecht.