Op dit moment worden de voorschriftengebieden niet verplicht geregistreerd in het REV. Daardoor komen ze ook niet automatisch  in de Atlaskaarten. Er kunnen eventueel wel kaarten met voorschriftengebieden worden opgenomen in de Atlas Leefomgeving, mits er een goede (overheids)dataset beschikbaar is. We ontvangen graag input over waar informatie (WMS, WFS, anders) kan worden gevonden. Ook bij de ontwikkeling van regionale kaarten zijn we altijd op zoek naar nieuwe ideeën en denken we vanuit de Atlas graag mee

We onderscheiden –volgens het principe van de Common Ground- meerdere lagen: een datalaag (bv. het REV) een informatielaag (bv. het DSO-LV) en informatieproducten (DSO-viewer, Risicokaarten, Atlaskaarten, Signaleringskaarten, enz). De uitgangspunten van het DSO vormen de randvoorwaarden voor het REV. Zodra het DSO er klaar voor is, zal het REV aansluiten op het DSO. De gegevens over externe veiligheid zijn dan ook via het DSO (het Omgevingsloket) te benaderen. Kaarten die in de DSO viewer worden opgenomen, kunnen ook in de Atlas worden opgenomen. De data in het REV worden allemaal in de Atlas getoond. Deze relatie is sterk. Belangrijk is te realiseren dat alle viewers vanaf de datum-inwerkintreding van de Omgevingswet de EV-data vanuit het REV moeten gebruiken

Bij de Atlas komt er geen afgeschermde versie. Die is er alleen bij de risicokaart. Bij de Atlas werken we wel aan vijf filters (voor burgers/RO/EV/VR/risicocommunicatie), zodat ook de verschillende professionals snel de gewenste kaartbeelden bij de data krijgen. In het Themaoverleg Externe Veiligheid van de Atlas Leefomgeving worden de kaartbeelden en de bijsluiters daarvoor ontwikkeld.

De vaste aandachtsgebieden van een aantal vaste activiteiten zijn al opgenomen in de Atlas Leefomgeving. Voor de te berekenen aandachtsgebieden geldt dat in veel gevallen nog een besluit over de uitgangspunten moet worden genomen. Na dit besluit volgt een (her)berekening van de aandachtsgebieden als dat van toepassing is. De oplevering hiervan is gepland in Q3 van 2023.

De resultaten uit de acceptatieomgeving of oefenomgeving worden niet getoond op de Atlas Leefomgeving. Als het goed is worden deze wel getoond in het invoerportaal op de kaart in de acceptatieomgeving of oefenomgeving.

Productiedata wordt wel op de Atlas Leefomgeving getoond, maar het duurt enkele uren voordat dit zichtbaar wordt. Het script waarmee dit naar de kaart wordt gezet draait namelijk periodiek.

staat u vraag er niet bij

Staat uw vraag er niet bij?

Stel dan uw vraag  aan onze helpdesk. 

Stel hier uw vraag aan onze helpdesk